El Mundial de Futbol 2030 a València podria ser una realitat. L’Ajuntament, Generalitat i el València CF formalitzen aquest divendres la candidatura perquè la ciutat aculla fins a una semifinal del torneig en cas que Espanya i Portugal siguen seleccionades com a seus oficials de la competició més famosa del món.

Per a això, el consistori ha donat llum verda a un document que serà presentat davant la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF). El Nou Mestalla seria l’escenari triat per a albergar alguns de les trobades. Entre ells podrien ser partits de quarts de final i fins i tot una de les dos semifinals. No obstant això, el nou estadi haurà d’estar acabat i comptar amb un aforament mínim de 60.000 espectadors.

El Ajuntament s’ha compromès a complir amb cada requisit exigit per la FIFA per a albergar el Mundial. El document arreplega un total de 16 compromisos que València haurà d’assumir si és seu dels partits.

Els compromisos de València per a ser seu del Mundial 2030

La ciutat haurà de comptar amb un espai per a situar tres Fans Zones. Aquests espais seran de 3.000m2 i comptaran amb accés fàcil i cèntric. A més, hi haurà un mínim de 10.000 places de pàrquing obert durant els dies de partit i 2.000 places de pàrquing públic tancat i cobert amb 790 espais per a autobusos els dies dels partits a menys de 3 quilòmetres o a 10 minuts en transport públic a l’estadi.

En matèria de mobilitat també es garantirà el transport públic urbà 24h entre l’estadi i la ciutat. En el cas dels dies de partit, València haurà de comptar amb busos fins a 4 hores després de la finalització de les trobades. A més, haurà de ser gratuït per als espectadors amb entrada.

D’altra banda, València haurà d’assumir “sense cost” per a la FIFA la senyalística, retolacions i anuncis institucionals del Mundial en tots els busos abans i després de l’esdeveniment.

Quant a la seguretat, caldrà dissenyar un pla de Seguretat i Salut. Ací també es deuran garantir escortes per als equips oficials tant en els partits com en els entrenaments. A més, haurà d’oferir-se a la FIFA l’ús de la Policia Local a “cost zero”.