Tenir un habitatge a València s’ha convertit en els últims mesos en tot un repte. La ciutat està patint una escassetat d’oferta, un problema que ve acompanyat per l’elevat preu per a comprar-se una casa o viure en lloguer.

Segons les dades del últim informe de preus d’Idealista, a València els tres barris més cars són L’Eixample (3.024 euros/m²); Ciutat Vella (2.996 euros/m²) i El Pla del Real (2.684 euros/m²). D’altra banda, els barris més econòmics per als valencians són Rascanya (1.269 euros/m²); Jesús (1.437 euros/m²) i L’Olivereta (1.438 euros/m²).

Tal com destaca el portal immobiliari, la capital del Túria ha augment els preus dels habitatges en al voltant de 15 districtes. Concretament en el període de primavera el major augment s’ha registrat en Benimaclet, Patraix, Rascanya, Quatre Carreres i Jesús. Tot el contrari ocorre en Extramus que és l’únic que ha patit un descens en els preus.

A més, Idealista ha indicat que el preu mitjà de l’habitatge usat a la ciutat de València ha pujat un 4,9% en els últims tres mesos. Aquesta quantitat equival a 2.004 euros per metre quadrat.

PREU DELS HABITATGES EN LA RESTA DEL PAÍS

València no és l’única que ha vist com els preus dels habitatges es disparen. A nivells generals, a Espanya l’habitatge ha pujat un 2,8% aquest segon trimestre el que deixaria en 1.876 euros el metre quadrat.

“La forta demanda experimentada en l’últim any ha drenat el mercat de segona mà. A més, els visats d’obra nova creixen molt lentament per culpa de la burocràcia administrativa i la carestia de materials i mà d’obra”, ha explicat el portaveu d’Idealista, Francisco Iñareta.

La major pujada s’ha produït a la ciutat de Ceuta on els preus van créixer un 11,2% durant la primavera. Li segueixen les pujades de Santa Cruz de Tenerife (9,3%); Pamplona (8,4%); Guadalajara (7,6%); Huesca (5,5%); Alacant (4,9%) i València (4,9%).